Että on ihminen onnellinen saadessaan hanasta vettä! Hämmästyttävää löytää putkimies, joka tulee heti ja tekee vielä kaiken sovitun samalla käynnillä, eikä kahden vuoden päästä, jos jaksaa kerjätä jatkuvasti käymään.

Koirilla oli tänään työpäivä, kun en viitsinyt niitä jättää kotiin vieraiden miesten kanssa. Luulen, että alan pitää Kompaa mukana useamminkin kunhan hiukan vielä lämpenee, tuntui tekevän hyvää tollanen pitkä autossa olo. Se jopa meni kotimatkalla ihan itse patjalleen maate vaikka yleensä on tosi levoton ja piippaa. Lisäksi sen saisi ehkä paremmin siistiksi kun se pääsee käymään päivällä ulkona.

Mä olin viimeksi lievästi pessimisti Kompan oppimisen kanssa. Jos haetaan hyviä puolia, se osaa odottaa! Ja  tätähän me arjessa tarvitsemmekin. Hienosti seisovat kaikki kolme odottamassa lupaa ylittää tie. Kompa vaikeutti tämänkin asian opettelua hiukan halullaan lähteä kaarella pysäyttämään toisia ja aluksi en meinannut millään muistaa ettei riitä pelkän polun tukkiminen vaan pitää paljon leveämmällä asennolla blokata pennun juoksulinja. Kiva nähdä keväämmällä miten se lampaiden kanssa alkaa juosta.

Äsken kaivoin lumen alta esiin kontaktitreenilautaa, aurinko saa sulattaa loput ja sitten päästään molempien kanssa tekemään juttuja. Ansalle täytyy saada lisää halua "mennä kontaktille". En oikein tiedä miten alkaisin tämän, mutta loogisesti ajatellen pitää olla jotain mitä se todella haluaa ja mitä nopeammin tekee kontaktin sitä nopeammin saa palkan. Mutta jos ja kun se tekee innoissaan väärin, en voi palkita sitä ja se taas aiheuttaa hitautta. Eli se ei saisi päästä tekemään väärin, mutta miten ihmeessä senkin estää? Hankalaa. Ja sama homma Kompan kanssa ja sille en ole edes keksinyt vielä mitään palkintoa. Pitäisi kehittää joku juttu miten koira saa palkan itsenäisesti siitä kontaktilta, esimerkiksi kun tassu osuu oikeaan kohtaan, jostain lentää palkka eteenpäin. Näin ei ohjaajan paine vaikuta koiran oppimiseen. Hmmm, toi olis kyllä hyvä juttu ja ei tarttis itse kuittailla niitä kontakteja kun en kuitenkaan muista.