Eilisistä ajatuksistani kiukustuneena kävin tänään Kaskun kanssa läpi alokasluokan liikkeet keittiöön mahtuvina versioina.

Luoksepäästävyys jouduttiin skippaamaan, kun tääl ei oo kettään muita.

Paikallaolo sujuu hyvin, Kasku tippuu sivulla nätisti käskyllä maahan ja pysyy siinä kun käyn huoneen toisessa laidassa ja palaan takaisin. Vapautus makuulta.

Seuraaminen tehtiin muutaman askeleen siirtymänä palkaten oikeastaan sivulle istumista eikä seuraamista. Imuttamista ollaan aloiteltu, mutta tarvii paremman palkan. Pyörii kuitenkin nätisti mukana käännöksissä huonommallakin palkalla, kyllä tämä tästä, vaikka onkin mulle hankalin liike opettaa.

Liikkeestä maahan sujuu yhdellä käskyllä, hidastetussa liikkeessä tosin vielä.

Luoksetulo on hidas, mutta tulee sivulle kuitenkin. Eihän tähän ole juurikaan panostettu palkkaongelmien vuoksi ja osin, koska en pidä kyseisestä liikkestä ollenkaan.

Liikkeestä seiso tehtiin ekan kerran, pysähtyy saadessaan namin suuhunsa ja jää odottamaan kun käännyn eteen ja takaisin sivulle.

Hyppyäkin yritettiin, mutta tehtävää vaikeutti, että rima oli toisesta päästään kontaktilaatikon päällä, meneehän siinä nyt systeemit ihan sekaisin, juuri tehty kontaktitreeniäkin vielä. Mutta hyppeli kyllä innokkaasti eestaas palkan perässä. Ulkona olis oikeekin hyppy, mutta kuka tonne kuraan haluaa mennä mitään tekemään. Joku kaunis päivä sitten jatketaan harjoituksia.

Yleisvaikutelma oli oikein kiva. Innokas pikku otus, jossa on sisäänrakennettu malttipalikka jo aktivoituna. Jatkan omaan tyyliini tokoilua ja koitan olla välittämättä toisten hienon kuuloisesta tekemisestä.

Ja pääpainohan meillä on agilityssa. Tänään tehty pari settiä kontaktia, näyttää hyvältä. Kasku hakeutuu laatikolle, malttaa odottaa vapautusta 80 prosenttisesti, nyt tätä nostetaan sataan ja sitten alan häiritä enemmän. Nyt siis istun lattialla täysin paikallani, sanon kontaktikäskyn, heitän namin, odotan hetken ja vapautan koiran palkalle. Viimeksi hallilla tehtiin muuten myös keinua, pidin keinun alapäätä hieman ylhäällä ja kun Kasku hyppäsi sen päälle, annoin pudota ja pamauksesta palkka eteen. Ei yhtään häiritse heiluminen, eikä ääni tätä typyä. Jotenkin tarttis sitten päästä tekemään keinun päähän juoksua ja sinne pysähtymistä. Meillä on joku säädettävä keinu, täytyy kysellä oisko sillä hyvä aloittaa, ihan uus juttu mulle. Ansallehan keinu opetettiin seuraavasti: ai apua, nyt se juoksee keinulle, eikä, miten sen käy, iik! Ai, ei se ollutkaan ton isompi juttu, no mee sitten uudestaan, jos kerran tykkäsit. Selvä homma, se osaa keinun. Mitä nyt sitten muutama lentokeinu on tullut vuosien aikana otettua.

Vielä kuvasarja karusta luonnosta, missä urhea kesykoira kamppailee selviytymisestä petolaumaa vastaan tukenaan vain heikko ihminen.

Alfanaaras löytää saaliin ja lähettää alamaisensa jahtiin.

alfa-normal.jpg

Lauman vikkelin juoksee saaliin kiinni.

saalis1-normal.jpg

saalis2-normal.jpgsaalis3-normal.jpgsaalis4-normal.jpg

saalis5-normal.jpg

Kaatoavuksi tarvitaan vielä lauman kolmas jäsen.

saalis6-normal.jpg