Maanantaina oli sopivan helteinen päivä kerran vuodessa tehtävälle koirattomalle sivistysreissulle johonkin päin kaunista kotimaatamme. Tällä kertaa päädyttiin Uuteenkaupunkiin ja vierailtiin Bonkissa ja automuseossa. Ja tietysti syötiin kauniissa maisemassa. Tosin Naantali on kyllä kauniimpi paikka, mikä pitää aina välillä palauttaa mieleen, kun ei sitä kotipaikkaa aina muista sillä silmällä katsoa. Museot oli ihan mielenkiintoisia, omalla tavallaan, vaikka hieman mielessä kävi taas joku typerä mainos liittyen äyskärimuseoon ja grillaamiseen.

2014-08-04-3332-normal.jpg

Ja sitten voidaankin palata pääasiaan. Laitoin Kaskun jonoon kisaavaan ryhmään oikeastaan jo silloin kun aloitettiin mölliryhmässä ja nyt Kaskulle vapautui paikka Lehdistön Esan ryhmästä. Pienen harkinnan jälkeen otin paikan vastaan, hieman nimittäin arvelutti treenien vaikeutuminen, etten sitten turhaudu, kun en osaa. Mutta koska mulla on hyvä koira, niin olishan sille nyt hyvä saada eteenpäin vievää treeniä. Tänään oltiin ekan kerran ja voi että miten hienosti meillä meni. Olin aikast yllättynyt, miten sitä osaakin, kun vaan yrittää. Hiomista nyt tietysti on tyylissä, eikä musta mitään huippuohjaajaa tehdä, mutta esteille osuttiin, useamman kerran peräkkäin. Ja nyt on oikein kuva laittaa radasta. Muutoksena kuitenkin, muuri siirtyi kohtaan 12 ja muurin tilalle rengas.

060814%20treenit-normal.jpg

Heti ekalla vedolla päästiin esteelle nro 16, jossa sitten hätäilin ja Kasku jätti sen hyppäämättä ja sinkaisi A:lle. Mutta eipä ole ollut tapana tehdä treeneissä noin hyvää pätkää ja kun sieltä vielä löytyy kaikenlaista nopeaa kierrätystä, kuten valssit 5,6 ja siihen perään päällejuoksu 7, normaalisti olisin ollut aika solmussa. Aikaa käytettiin kohtaan 10-12, missä piti saada kaukaa koira takaakiertoon, jotta ehti aloittaa valssin muurille. Mutta kun sen sai ajoitettua, jatko sujui loistavasti. Kepitkin hienosti, kun valssasin päähän ja kierrätin hypyn 21 siivekkeen ympäri. Kellotuksella selvisi, että nopeampaa olisi kuitenkin tehdä siihen pakkovalssi, mutta se vaati vielä liian suurta etumatkaa ja Kasku tarvitsi yhden ohjurin keppien loppuun. Olipa hienot treenit ja Kasku jaksoi helteestä huolimatta hyvin.