Ainakin tältä erää ja oli se melko kamalaa. Miten voikaan kehittää tollasen paineen ihan vaan kisapaikan vuoksi? Koitin siinä sitten ajatella kaikenlaista muka voimaannuttavaa ja positiivista, kuten "me osataan, me ollaan hyviä", mutta sisäinen kriitikkoni vaan nauroi ivallisesti ja tunnelma kiristyi entisestään. Vasta kun löysin itselleni paremmin sopivat ajatukset tyyliin "EVVK miten nääkin kisat taas menee", alkoi tilanne rauhoittua ja rauha kesti jopa molemmat startit, hienoa.

Eka rata lähes virheetön, noo, voishan noi käännökset kertoa aiemmin koiralle, niin säästyis aikaakin, mutta kepit ja kontaktit sujuivat ja rimat pysyivät, olen tyytyväinen. Nollavoitto ja meidän eka luva kakkosissa. Kasku on alkanut vaania ja maastoutua harmittavasti lähdössä, mutta aloin pohtia, että ehkä se onkin ihan hyvä juttu. Nyt saan siihen kontaktin ennen lähtöä vaatimalla sitä nousemaan ja luulen, että se parantaa meidän molempien rauhoittumista ja keskittymistä ennen radalla lähtöä. Odotusalueellahan se on ihan vauhko, ei pysty tekemään oikein mitään, mitä pyydän, kyttää vaan radalle ja ääntelee. Mutta, se vois olla vielä pahempi, tällä pärjätään, kunhan ei pahene.

Toka ratakin sujuvahko, A:lle käyn ihan turhaan pyöristämässä linjaa, jolloin jään jälkeen ja itse väärälle linjalle, kun seuraava hyppy olis takaakierto. Eikä Kasku kauheesti auta tilannetta, sillä ei ole ajatustakaan pysähtyä kontaktille. Ei siinä mitään, näitä on tainnut tulla taas turhan vähän vaadittua treeneissäkään, kun se kuitenkin ottaa kontaktin. Ja varmaan pysähtyis, jos tajuaisin toistaa käskyn, mutta nyt ainakin oli mielessä vaan se kamalan pelottava takaakierto-valssi, joka taas vei voiton musta, sillä on aikamoinen johto. Mutta ehkä mä joskus opin. Jatkossa kuitenkin ihan hyvää menoa. Keppien jälkeen piti ensin ihan vaan pyörittää, mutta kun hyl alla, kokeilin hankalampaa, ja tulihan se epäröinnin ja putkihoukutuksen jälkeen ohjaukseen, hyvin huonoon sellaiseen, näköjään. Oikeastaan tossa kohtaa olis tarvinnut kokeilla vielä rohkeampaa ja jättää Kasku pujottelemaan ja mennä niistämään seuraavalle hypylle, ei vaan tullut siinä kohtaa mieleen. Puomin jälkeen viskikin onnistui, sehän alkaa niin lukea mun Ansa-ohjauksiani.