Eilen oli tehopäivä, ensin Bondin kanssa PK-tottistreeneissä ja sitten Ansa pääsi radalle. Erjalta saatiin lampaanluita, pitäis niitä antaa Ansalle kalkkilähteeksi. En ole vähään aikaan antanutkaan lihaisia luita, en ole löytänyt tarpeeksi pieniä (eikä kirveenheiluttelukaan ole kiinnostanut) ja toi otus lihoo jo luiden katsomisesta.  

PK

Otettiin seuraamista, palkan paikkaa pitää tarkastaa, ihan kuin Ansallakin. Bondi ei sentään edistä mutta kääntyy kuitenkin perusasennossa yläosastaan sivuun koska palkkaan liian kauas. kotiläksy nro 1.

Suurin muutos tulee luoksetuloon/noutoon, koska Bondi on tullut suoraan sivulle ja nyt pitäisi oppia meille kummallekin ihan uusi asia: eteentulo. Rally-tokoon liittyen olen hiukan sitä jo ottanut, mutta siellä saa kädellä ohjata koko ajan ja nyt pitäisi saada kädet pois. Kosketusmerkkiä kai pitäisi käyttää, taidan koittaa ensin oikaista ja yrittää vaan häivyttää käsiä muuten. Täytyy palkata vaihtelevasti molemmilla käsillä, Bondi kääntyy valmiiksi vinoon sinne mistä se odottaa palkkaa. Kotiläksy nro 2.

Hyppy, järkyttävä metrinen seinä, jonka yli tarttis päästä, paluumatkalla vielä kapula suussa. 80 cm menee vielä kivasti lelunkin kanssa mutta siitä ylöspäin alkaa ongelmat. Äsken kokeilin lisätä lautoja ja 90 cm menee ilman kapulaa kun minä juoksen vieressä, mutta metrinen ei ja kapula haettiin kiertäen. Tähän täytyy tehdä oikein suunnitelma ja siitä tarttis pitää kiinni. Kotiläksy nro 3.

Ja sitä kuntoa tarttis alkaa kohottaa. Bondi ei osaa rauhoittua liikkeiden välissä, se touhuaa koko ajan jotain ylimääräistä ja on sitten ihan poikki ennen aikojaan. Marraskuussa ajattelin kastroida sen, jos sekin hiukan auttaisi oleelliseen (mun mielestäni) keskittymisessä.

AGI

Ansa pääsi viimeistä kertaa treeneihin, nytkin tehtiin matalammilla hypyillä. Koira kyllä olisi tehnyt enemmänkin, mutta kouluttajan mielenrauhan takia otettiin hiukan vähemmän.

Mutta eipä niistä treeneistä oikeastaan sen enempää, en jaksa enää alkaa ratoja piirrellä ja selitellä kun on itselläkin ihan taukofiilis. Voishan sitä vielä kotona ottaa hiukan ohjauksia, meillähän on jotkut peruskäännökset vielä kunnolla opettelematta. Mutta varsinaisesti agijuttuihin palataan taas ensi vuoden puolella, jollen sitten innostu johonkin hyppykisaan lähtemään Bondin kanssa vaikka tarkoitus oli kyllä lopettaa sen kanssa kisaaminen.

TOKO

Ansa osaa olla raivostuttava! Kaukoja otin taas sisällä ja menin sitten laittamaan sille takapalkan ihan kokeilumielessä, jos se vaikka nyt jo kestäisi sen kun on ennen ottanut kauheasti paineita tästä oudosta jutusta. Ensin en kyllä edes tajunnut että siitä se taas johtui kun likka ei suostunut vaihtamaan asentoja, no kaikki maahanmenot oli nopeita kuten yleensäkin, mutta muuta ei sitten tapahtunutkaan ja multa paloi taas pinna ja taas saa laittaa koko liikkeen kuukaudeksi jäähylle. Mutta eipä sillä tässä tilanteessa paljon ole väliä. Ehkä mä nyt uskon ettei purkki-/takapalkka ole Ansan juttu vaikka Bondi saakin niistä lisävirtaa. Olis kyllä kiva tietää miksei toi palkkaus sovi kaikille koirille. Tai ehkä koirille, muttei kelpieille.