Ohjatun päivätoiminnan yksi ihanuus on siinä, ettei tarvii miettiä mitä tekee vapaa-ajalla. Sitä vaan jotenkin suoriutuu koirien liikuttamisesta ja sitten saakin syödä ja nukkua, melko helppoa. Onneksi koiratkin ovat sopeutuneet uuteen tilanteeseen hienosti.

Kompa aiheuttaa tietenkin eniten pohdittavaa, sillä kun on ihan omat juttunsa. Hämmästyttävää kyllä, se ei ole kertaakaan tehnyt sisälle tarpeitaan, vaikka aamun ulkoilu sen osalta on välillä varsin epäilyttävää. Päästän sen yleensä viimeisen kerran illalla ulos 7- 8 maissa, jotta sillä olisi taas aamulla hätä ja toisaalta, myöhemmin sen saa pakottaa sohvalta ylös, kun se on aika iltauninen tyyppi. Välillä se haluaa kuitenkin aamuyöllä ulos ja joskus tehdään vaan kunniakierros takapihalla, mutta välillä tulee pissa, jolloin se ei aamulla kyllä tee mitään, joten pidättämistä on tullut työpäivän aikana lähemmäs 15 tuntia. Mutta ilmeisesti se sitten pystyy siihen, ihme koira. Nyt sillä on myös tosi paha pesimisvaihe meneillään ja kyllästyin perjantaiaamuna totaalisesti sen etsimiseen pihakuusten alta. Ja vapaanahan se on ulkoillut, koska silloin se käy varmemmin huusissa. Nyt kuitenkin ei mikään ruokakupin kilistelykään auttanut ja otin varovasti käyttöön viimeisen tehokeinon ennen kuin joutuisin hakukierrokselle, Ansan haukuttamisen. Puoli kuuden aikaan aamulla se ei tietenkään ole kovin naapuriystävällistä, joten ajattelin ihan varovasti siinä oven suussa, Ansa sisällä, saada riittävän tehon aikaiseksi. Mutten ollut ajatellut, että vaikka Ansa tyytyy pyydettyyn yhteen haukkuun, Kasku ei ymmärrä ollenkaan, vaan vetää koko sarjan, johon Kompa vastaa jostain naapurin ikkunan alta kuusen alta vielä lujempaa. Ja taas sai hävetä ja hakea koiran valjaista kantamalla pois, mutta ainakin löytyi. Nyt sitten on TAAS ostettu lisää verkkoa ja aion rajata sille aamu-ulkoilualueen, mihin pääsee suoraa takaovesta, enää en etsi sitä kertaakaan aamuisin. Ja jollei se suostu siellä käymään pissalla, tehköön sitten pesuhuoneeseen, avaan sinne oven päiväksi, eiköhän se siitä, pysyy mun ja naapurien hermot terveempinä. Ja lisäksi sille on valmistumassa luukku oveen lämmitettävään koppiin, johon sen vois jättää pidemmäksikin ajaksi, ehkä saisin jopa hallipäivinä  mentyä suoraan töistä, kun muut koirat pärjäävät kyllä työpäivän autossa sopivalla ilmalla. Ja meille saa tuoda vanhoja patjoja, ne käytetään erittäin tehokkaasti hyväksi Kompa pesätarpeina. Täällä oli ehjä patja kun reissuun lähdettiin, muutaman tunnin päästä on kelpille sopiva kolo ja paljon silppua. Eikä kelpie edes tullut ulos mökistään, kun pihalle autolla ajettiin. Vähän jo huolestuttiinkin, ettei ole sattunut jotain ja käytiin kurkkaamassa. Siellä se kuitenkin makasi oikein tyytyväisenä sisustusratkaisuunsa, kerrankin sai pedata rauhassa, sisällä kun aina komennetaan lopettamaan.

kompa%20kopissa2%20060215.jpgKompa%20kopissa%20060215.jpg

Kaskun kanssa on tietysti kisailtu vaihtelevalla menestyksellä. Ainakin toiveeni pysyä pitkään kakkosissa on toteutunut. Kirkkonummelta haettiin 3 x hyl, putket keppien päässä häiritsemässä ja liian nopeat, ei suorilla linjoilla olleet radat meille. Tsaukkilasta sitten peräti neljä tulosta, 10,15,10 ja 5. Kaikenlaista, kepeistä tietysti jotain, pari rimaa ja kieltoja. Kasku on hieman treenejä "varovaisempi" vieraassa paikassa ja jättää helposti suorittamatta esteen, jos olen itse jo menossa seuraavalle, pitää vaan muistaa ja ajoittaa paremmin oma liikkuminen. Mikään ongelmahan sille ei ole edetä, jos itse jään taakse ja se tietää mihin on menossa. Uskon, että lukitseminen paranee, kun itsevarmuus kasvaa ja malttia tulee lisää. Aivan ihanahan sen kanssa on mennä. Nyt taukoillaan juoksujen ajan ja koitetaan vaikka muistella jotain tokojuttuja.

Ansakin kävi tsaukkilassa tekemässä kaksi rataa ja niiltä tulokset 20 ja 5. Itse lähdin reissuun ajatuksena saada oma asenne kohdalleen, Ansaakin voi ohjata, löysäily pois ja hienosti meni tällä kertaa, pisteistä huolimatta. Keskiviikkona se sai tuurata Kaskua treeneissä ja taas vedettiin hyvällä asenteella. Eihän se kokoa itseään hypyillä samoin kuin Kasku, eli jotain olen onnistunut tekemään toisin nuoremman kanssa, mutta luotettavasti se mukana tulee, kun vaan ajoissa antaa ohjeita. Olin jo päättänyt olla lähtemättä SM-kisoihin ne kun ovat Oulussa asti, mutta nyt täytyy taas uudelleen harkita, josko sittenkin vielä kävis seniorin kanssa niissäkin karkeloissa.