Pennut täyttävät tänään puoli vuotta ja eilen kokoonnuttiin agilityn, paimennuksen ja vapaan hengailun merkeissä kasvattajan luona. Paikalla "perheestä" Entti-veli, Vonka-sisko, Kompa ja Kami-iskä. Ansan jätin juoksuisena kotiin. Ensin otettiin pientä agitreeniä hallilla ja sitten siirryttiin Paimioon pyörittelemään hiukan lampaita, ensin laitumella ja sitten lautasella, nam. Oli tosi kiva tavata porukalla, varsinkin kun pitkänmatkalaiset Katja ja Vonkaakin pääsivät paikalle. Seuraavan kerran sitten varmaan taas kesällä nähdään.

Kompa yllätti mut hallilla positiivisesti, sehän näytti ihan siltä kuin me oltais jotain treenattukin. Minkäköhän takia kotona touhuaminen on niin hankalaa ja kuitenkin se selvästi oppii jotain siitäkin vähästä. Melkoisen kannustavaa, pikku hiljaa jatkamme siis, vaikka välillä hermot meinaa mennäkin. Tänäänkin sisätreeneissä Kompa tarjosi tosi hienoa perusasentoa ja piti paikan parin askeleen verran ja vielä patukan voimalla. Täytyy vaan alkaa nyt treenata kahden lelun palkkaa, siitä toi saattais tykätä kun vaan itse opin käyttämään.

Kävin myös pyöräilemässä, ensin Ansan ja sitten Bondin kanssa. Aika pelottavaa touhua, mutta olisi niin tehokasta liikuntaa molemmille. Ansa varsinkin alkaa näyttää enemmän labbikselta kuin sutjakalta paimenelta. Hyvin se kyllä malttoi ravata pyörän edessä, välillä piti rauhoittaa, että sai sen pois laukalta ja alkuun meinasi jäädä välillä taaksekin, mutta hienosti sen kanssa varmaan vois mennä jos vaan maltan jonkun aikaa treenata. Bondi on hiukan hankalampi saada ymmärtämään ettei nyt todellakaan jäädä haistelemaan kukkasia. En kyllä ymmärrä miten joku uskaltaa sitoa koiran pyörään kiinni, itse olin koko ajan valmiina päästämään taluttimen irti kädestä. Ansan kanssa vois kokeilla juoksuvyötä, mutta Bondi saa kyllä mennä flexissä. Jos ylipäänsä raaskin sen juoksuttamista jatkaa.