Pitkästä aikaa kiva ilma ja tehtiinkin pidempi metsälenkki tai sellainen kun hiukankin valoiseen aikaan töiden jälkeen ehtii. Bondi on kunnossa, nyt vaan odottelen alkaako sen käyttäytymisessä näkyä muutoksia, toivottavasti ei. Paitsi sitten Ansan seuraavan juoksun aikaan.

Jotenkin tarttis aktivoitua treenaamaan tokoa, siis ihan jossain muualla kuin kotona. Eilen muutama juttu otettiin mutta Ansaa edelleen ahdistaa kotitreenit, harkitsen vakavasti koko homman unohtamista sen kohdalla. Keskittyköön se agiin ja paimennukseen ja katsotaan josko pennulla olisi enemmän kiinnostusta tokoiluun. Tai siis osaanko esitellä lajin sille hauskasti. Toisaalta tekisi mieli kokeilla miten saisi pelkästään virettä palkattua. Useamman koiran kanssa on kyllä hankala koittaa opetella yhtään mitään sisällä. Ansa ehkä vielä onkin melko nätisti portin takana vuoroaan odottamassa, mutta Bondi saa kohtauksen, se tarttis laittaa ulos paleltumaan. Ja kun nyt luen tätä tekstiä, niin voi, voi, se varmaan kärsii ihan hirveesti jos joutuu hetken aikaa olemaan pihalla. Nyt mä siis heitän B:n ulos ja otan A:n kanssa perusasentojumppaa, jos sen saisi joskus ihan oikeesti myös seuraamaan oikeassa paikassa.

                          -------------------------------------------------------------------------------

Hieman myöhemmin samana iltana...

No niin, nyt on hiukan treenattu ja kuten oli oletettavissa, Bondille ei ollut mikään ongelma mennä hetkeksi ulos ja tulla sitten tekemään juttuja sisälle. Mutta tästä koko touhusta Ansa hermostuu kamalasti. Eka vaikeus on kun päästää B:n ulos, A ei ymmärrä miksei se pääse ja menee sitten mökkiinsä murjottamaan. Sen sieltä ulos, siis olohuoneen puolelle, saaminen vaatii maanittelua, josta seuraa yhä paheneva ahdistus. Onneksi se on kuitenkin niin sika-ahne, että namit auttaa ja sen sijaan, että olisin yrittänyt tehdä "toko"-juttuja, me vaan temppuiltiin. Kierimisen, jalkojen välistä pujottelun ja takajaloilla tanssimisen välissä kyllä tehtiin yks metallinouto (meni hienosti) ja muutama perusasento ja askelia (vaatii vielä monta toistoa ennen kuin alkaa paikka pysyä, yhdestäkin askeleesta edistää), mutta pääpaino tossa hauskanpitämisessä ja silloin näen sellaisen koiran, jonka kanssa haluaisin myös tokoilla. Ehkä jonain päivänä. Niin, ja sitten kaiken tämän hauskan jälkeen, pitäisi B ottaa sisälle ja ajaa Ansa jonnekin pois tieltä, jolloin se taas ahdistuu ja ketjuttaa luultavasti tämän siihen hauskaan ja sitten mikään ei ole enää hauskaa... Ja taas auttaa oman tekstin lukeminen: En treenaa samana päivänä molempien (kaikkien?) koirien kanssa. Täytyy muutenkin hiukan harkita jotain lukujärjestystä noille, kun kolmen kanssa en kyllä lähde pitkälle remmilenkillekään, toi tie on tosi tappava jo kahden kanssa kävellessä.