Pahimmat hormonimyrskyt on ilmeisesti takana ja kotona on taas ihanan hauska ja hiljainen Kompa. Nämä rasittavammat kaudet on helpompi kestää, kun tietää, että ne menevät ohi.

Ansalle kävin hakemassa kolme hyllyä Lempäälästä. Kahdella ekalla radalla hyl tokalta esteeltä, putki väärään päähän, ennen kuin ehdin juurikaan liikahtaa, tai ehkä juuri siitä syystä. Tosi paljon kiinnosti tehdä rataa loppuun, mutta täytyy silti olla tyytyväinen kontakteihin, ne olis voinut mennä siinä ketutuksessa paljon huonomminkin. Ja ihan kivoja kuvioita uskalsin kokeilla, kun oli hyl alla. Kolmannelle radalle lähtö kyllä hiukan pelotti, putki tosin vasta kolmantena. Selvittiin alusta, mutta sitten sekosi ajatukset esteellä numero 7 ja siitä sitten taas putki väärin. Mulle on muodostunut putkista melkoinen ongelma, pitäisköhän niitäkin nyt alkaa jotenkin treenata, ne kun nyt yleensä on aina sellattiin samalla lailla kun me tehdään ne väärin. Putkitoistoja Ansakin pystyy tekemään ahdistumatta, kai.

Bondi on vaan rallaillut, se tykkää siitä touhusta. Ja on niin helppo ohjattava, toisin kuin Ansa, jonka kanssa saa kyllä unohtaa SM-kisat. Miten voikin olla lähes ylivoimaista seurata oikealla puolella? Saatikka ottaa perusasento oikealle puolelle? Bondi menee sinne minne namikäsi näyttää, se ei ajattele mitään ylimääräisiä. Ansan mielestä ilmeisesti mun oikeassa kädessä oleva nami tarkoittaa, että pitää tarjota perusasentoa vasemmalle puolelle, maahanmenoa, kierimistä, puun kiertoa, ihan mitä vaan, mutta ei kävelemistä kuono kiinni siinä kädessä. Samoin on melko toivoton homma saada se tekemään liike "molemmat täyskäännös oikeaan" eli koira pitäisi saada kääntymään normaali seuraamisasennosta oikealle, periaatteessa mun selän taakse, koska munkin pitää kääntyä oikealle ja sitten seuraamisliike jatkuu koira ohjaajan oikealla puolella. Bondille tää on ihan helppo juttu, mutta Ansa ehtii aina livahtaa jostain välistä mun vasemmalle puolelle. Jotkut lajit vaan sopii hiukan yksinkertaisemmille tyypeille. Mutta harjoitukset jatkuu molempien kanssa. Ansa kuitenkin pystyy ihmeen pitkään nykyisin yrittämään ennen kuin sille tulee tarve poistua paikalta. Ja paikalle palautettuna se pystyy jatkamaan treeniä, kunhan saa tehdä jonkun osaamansa jutun.