EH haettiin Hyvinkäältäkin, mutta tällä kertaa oli mukava tuomari joka jopa koski koiraan ja oli ihan oikeasti kiinnostuneen oloinen. Jotenkin arvostaa enemmän näin saatua arvostelua, olen vielä samaa mieltäkin siitä tuomarin kanssa. Päätä, kaulaa, rintaa ja luustoa kehui, seisoo hienosti edestä ja takaa, mutta liikkuu "rapumaisesti", tai miten "tends to crab when moves" pitäisi kääntää. Ei ainakaan niinkuin Ari ehdotti, kun se ei tosiaankaan tehnyt tarpeitaan kehäänKieli ulkona. Se kyllä viskoo etujalkojaan liikkeessä, mahtoikohan se eilinen "east-west feet" tarkoittaa samaa? Merkintä paperiin tuli myös säkän kohdalla olevasta kyhmystä, jonka olen itsekin huomioinut ja se tietysti näkyy vielä korostetusti kun Ansa seisoo liian lähellä mua niska vääränä. Mutta kyllä me se vimeinen serti vielä joskus joltain arpovalta tuomarilta haetaan.

Ansa oli tosi laiskalla tuulella, ei se viitsinyt edes rähistä muille otuksille vaikka oli aika ahtaat kehänreunat. Yksi pikkukelpie hyppäsi mua vastenkin ja ehdin jo pelästyä, että nyt tuli Bestsellerin pennusta talja, mutta Ansa oli erittäin suvaitsevaisella tuulella. Ja kaikkialla oli ruusuja, siis kenttä oli ilmeisesti jotain viikatteella kynittyä ruusupusikkoa, ihan kamala. Saa olla tyytyväinen jossei koiran tassuissa ole yhtään piikkiä. Muutenkin katselin hiukan huolestuneena nuokkuvaa Ansaa, huomenna olis viimeinen paimannuskertakin vielä, mutta kyllä se sitten taas kotona juoksi ihan normaalilla raivolla Bondin kimppuun ja naapuria kyttäämään ja ruohonleikkuria paimentamaan, taisi vaan olla tosi tylsistynyt noihin missijuttuihin. 

Bondin kanssa kävin oikein juoksulenkillä, mutta on se sitten laiska menijä.Välillä kun se näkee jotain kiinnostavaa vauhti vähän kasvaa ja heti huomaa miten paljon pienikin veto auttaisi. Mutta yleensä hölkätään ihan vaan vierekkäin. Bondilla on myös joku keski-iän mörköily meneillään, se saa hirveän kohtauksen kaikesta ylimääräisestä tienposkessa, aika huvittavaa ton ikäiseltä otukselta.

PK

Bondin kanssa otettiin seuraamista ja kokeilin purkkipalkkaa. Se tehoaa kyllä tosi hyvin vireeseen, mutta en sitten tiedä saako sillä tarkkuutta tekemiseen. Mieluummin vaan tekisin töitä tiikerin kuin lehmän kanssa. Hypättiinkin taas, nyt päästiin jo metristä yli ilman että itse juoksin vieressä. Purkki esteen taakse ja hyvin lähti. Takajalat kuitenkin kolisevat esteeseen, oiskohan tekniikassa jotain pielessä.