Miten ihmiset viitsivät tehdä jotain ilman koiraa? Olen huomenna menossa Helsinkiin rally-tokokoulutusohjaajakurssille ja nyt harmittaa tosi paljon. Voisin olla TSAU:n kisoissa Ansan kanssa juoksemassa! Kaikenlaiseen joutavanpäiväiseen sitä menee ilmoittautumaan. Ja koko muu poppoo makaa toimettomana kotona odottamassa, että palaan väsyneenä kotiin viihdyttämään niitä.

Tein tänään sekä Bondin, että Ansan kanssa samaa laatikkoonmenoharjoitusta. Kummallekin uusi juttu ja tulos oli odotetun kaltainen. Aluksi Bondi yritti käyttää aivojaan, hmmmm.....kiertää, kaartaa, tönii, hyppää yli, mutta ei vahingossakaan astu sisälle. Otin sitten kosketusalustan avuksi. Lattialla ok, laatikon reunalla ok, laatikon sisältä se piti suulla nostaa pois, jotta siihen voi koskea, just. Lopetettiin sitten pariin jonkinlaiseen kaapaisuun laatikon sisällä, ehkä tämä tästä vielä kehittyy. Pitää vaan hommata isompi laatikko. Mutta ainakin kuluu koiran energia. Ansan kanssa sama juttu. Tai siis tarkoitus oli, mutta energiaa ei tähän asiaan kyllä kulunut. Ekaksi laatikko todettiin tyhjäksi, sitten sinne laitettiin etujalat, josta olin jo tunkemassa namia suuhun, mutten ehtinyt, kun jalat vaihtuivat takajaloiksi ja sitten siellä olikin koko koira. Se siitä tempun opettelusta. Seuraavaksi aion opettaa Ansan sulkemaan tuulikaapin oven. Sillä on ärsyttävä tapa käydä tönäisemässä se auki, kun se kuulee jotain tai sillä on muuten vaan tylsää ja olis tosi näppärää jos se osais käskystä vetää sen myös kiinni.

Kompakin opetteli kosketusalustaa, sillä ei vaan tunnu kapasiteetti riittävän kahteen asiaan yhtäaikaa. Jos mulla on nami kädessä, sen päässä pyörii vaan nami, nami, nami...Jos ei näytä namia, se häipyy paikalta. miten ihmeessä opettaa oppimaan koiraa, joka ei pysy hetkeäkään paikoillaan? Paitsi osaahan se käskystä hetken istua aloillaan ruokakupin saadakseen, miksei se siis voisi oppia jotain muutakin? Tassunantaminenkin tosin on varmaan liian hankalaa, koska siinä pitäisi sekä pysyä paikalla, että tehdä jotain muuta. Täytyy keksiä jotain tosi helppoa, mitä voi tehdä vauhdissa.