Lauantaina käytiin koirattomalla reissulla Vaasassa Strömsössä. Aika mielenkiintoista nähdä tv:stä tuttuja paikkoja ja esiintyjiä, kuvaukset oli nytkin meneillään ja saatiin syödä Paulin tekemiä munkkeja, nam.  Aika hauska ammatti, askarrella, kokata, nikkaroida tai hoitaa puutarhaa ja kertoa siitä tv-katselijoille. Matkan yksi kohokohta oli myös kasvispurilainen Kristiinankaupungin ABC:llä. En muista kehuinko sitä Kokkolan reissun yhteydessä, mutta se vaan on niin parasta pikaruokaa mitä voi saada.  Ei vaan taida saada niistä missä on Hesburger samassa tilassa, vai saakohan. En nyt kuitenkaan niin kauheen usein käy kyseisissä paikoissa.

Sunnuntaina käytiin päättämässä paimennuskausi Somerolla sellaiseen meille tyypilliseen suoritukseen. Tuomari oli varmaan tiukin tähän mennessä olleista ja arvostelun alku onkin karua luettavaa: Hakukaari 1, nosto 1 ja kuljetus ohjaajalle 1. Vaikka ei me kyllä paljon enempää olis ansaittukaan, oli tuomarina sitten kuka hyvänsä. Mihin on kadonnut Ansan alkukesän hyvä kaari? En vaan ymmärrä. Nyt on tosi epävarma ja tekee omiaan ja varoo tolppaporukkaa. Yksi syy varmaan on, että menin taas tekemään sen kamalan virheen, että käskin Ansan uudestaan maahan, kun se oli jo lähdössä, mutta mun mielestä "väärään aikaan". Ja silloinhan sen vire tietysti laskee. Eli lähetyksen kanssa pitäisi olla tosi tarkka. Nyt juoksi kohti lampaita, korjasi kehotuksesta hiukan, mutta leikkasi sitten kuitenkin ja nosti sitten lopuksi lampaat poispäin(!) minusta, mutta sai ne sitten kuitenkin tuotua tolpalle. Eli kyllä sillä joku ajatus on, mutta itseluottamus ei vaan riitä kerralla oikein tekemiseen. Ja sitten on tietysti se treenin puute, mitä ei pidä unohtaa ja alkaa turhaa moittia koiraa. Lampaat oli tällä kertaa tosi vauhdikkaita, mutta hakivat myös turvaa ihmisestä. Poispäinajo melko suora, mutta lampaat meni vauhdilla ja koiraa ei kauheesti tarvittu, jouduin hiukan juoksemaankin, jotta sain ne haltuun portin jälkeen, ehkä siitä pisteiden vähennys, 6/10. Kuljetus muuten hyvä, pysyin nyt linjassa, mutta Ansa ei pitänyt etäisyyttä ja lampaat oli ihan kintuissa, sarvet vaan paukkui polvissa kun hölkättiin portilta toiselle, 14/20. Häkilläkään eivät meinanneet millään rauhoittua aloilleen, tulivat vaan perässä, ja koiran paikan löytäminen oli hankalaa, mutta hyvin sitten kuitenkin sisälle pienen korjauksen kautta, 8/10. Ja ulos hienosti 10/10. Tulos tai siis yhteispisteet 41 ja lisäkommenteissa meille aiemminkin tuttu kommentti: Viuh vauh vauhtia!

Tämä tuomari halusi myös, että häkityksessä ei saa porttia sulkea heti lampaiden jälkeen, kuten yleensä on tehty, vaan vasta, kun koirakin on sisällä. Ohjaajat oli aika hölmistyneitä, vaikkei suuresta muutoksesta ollutkaan kyse ja koiratkin tuntuivat hiukan ihmettelevän, kun häkkiin pitikin mennä lampaiden perässä. Äkkiä sitä tottuu johonkin toimintatapaan ja pitää muutosta elämää hankaloittavana, vaikka itse asiassa tää tyyli taisi sopia meille paremmin, koska yleensä Ansa tekee sen häkin ympäri juoksemishelpotushepuloinnin kun suljen portin, jollen ole tarkkana. Nyt se pysyi koko operaation ajan paimenena ja saatiin lampaat ulos ja haltuun tosi hienosti.

Ja koska haaveileminen ja fantasiamaailmassa eläminen on hauskaa, kokosin meidän onnistumiset yhteen, tällaisia pisteitä me ollaan joskus saatu, jospa tulevaisuudessa jopa yhdessä ja samassa kokeessa: Kaari 16/20, nosto 9/10, kuljetus ohjaajalle 15/20, poispäinajo 8/10, kuljetus 19/20, häkki 10/10, ulos 10/10, yhteensä 87/100, joka olisi siis upeasti ykköstulos, ehkä ens kesänä todellisuutta tai sitten siitä nautitaan jatkossakin vain teoriassa.

Kompan tarhahanke on nyt ollut hetken uudelleen harkinnassa, koska ensiksi tajusin, että katolta tulevat lumet hajottavat aidan keväällä, toiseksi, siis mitä siitä aidasta, koirakin saattaa olla siellä lumi- ja jääkuorman alla ja kolmanneksi, noi tytöt saavat aamuisin hurjia juoksuhepuleita ja laukkaavat päättömästi (varsinkin puoliaivoinen) juuri sitä polkua, jonka poikki olen nyt vetämässä aitaa. Kaks ekaa on helposti korjattavissa aidan siirrolla, mutta kolmanteen ei taida auttaa kuin isot veräjät kummallekin puolelle tarhaa, polkua en pysty jättämään ulkopuolelle ja Kompan uudelleenohjelmointi on mission impossible. Lisäksi huomasin koeporauksia tehdessäni, että kalliotahan siellä on joka puolella, että kiviporan hankkimiseksi tää juttu sitten taitaa kuitenkin mennä. Jos vaikka tekis, tai teettäis, jotain vaihteeksi kunnolla.