Uskaltaako tätä ääneen edes sanoa... Pentu on ilmoitettu ekalle kurssille, tammikuussa aloitetaan Paulan johdolla sosiaalistamiskurssi. Tai oikeastaan eka on jo joulukuussa, mutta silloin menen ihan vaan kuuntelemaan Lentsun Tavoitteena TVA, tokoa pennuille -koulutuspäivää. Mulla ei ilmeisesti ole kärsivällisyyttä ja kunnianhimoa tarpeeksi saadakseni koiriani ihan oikeesti valioiksi - jolleivat sitten ole luonnonlahjakkuuksia jossain- mutta aina on kiva haaveilla.

Bondi on tokoillut taas muutamana iltana kun en jälkeäkään ole viitsinyt lähteä tekemään kun heti on pimeetä. Pimeys myös häiritsee ruutuharjoittelua, kun se olis nyt ajankohtaista joka päivä, täytyy muistaa tehdä niitä ens viikolla heti töiden jälkeen. Mutta nyt siis vaan kaikkea mitä sisällä voi tehdä. Perusasento alkaa taas muistua mieleen vaikka Bondi koittaa kyllä helposti fuskata siinä. Ja noudossa se saattaa tulla eteen istumaan ja siitä selän takaa kiertäen sivulle vaikka me ei tota juttua ehditty kyllä treenaamaan paria kertaa useammin. Eli kokeessa se saattaa kyllä tehdä ihan minkä vaan version, jos siis kokeeseen joskus vielä ollaan menossa. Ja nyt ei vähään aikaan olla menossa kun taisin tulla järkiini tässä asiassa kerrankin.

TOKO

Siis perusasentoa ja askelia sivulle ja taakse. Huomaan, että mun on vaikea itse määritellä mikä on oikea paikka ja sitten pohdin miten koira pystyy sen paikan kunnolla hahmottamaan jos en itsekään tiedä oikeaa paikkaa ja palkkaa sitä aina samasta. Ja ihan varmaan me ollaan joskus tämä juttu osattu. Askeleet melko kivat, näin voitaisiin mennä, mutta tässäkin näkyy perusongelma, asento ei tule napsahtamalla vaan on vaan jotain sinnepäin. Pakittamisessa tekee parhaiten töitä, miten se onkin hauskempaa kuin eteen tai sivulle liikkumiset?

Kaukot edelleen loistavat, näitä tarttis nyt päästä tekemään häirittynä. Otin kyllä viime lauantaina hallilla ja meni sielläkin muistaakseni ihan kivasti. Nyt en osaa päättää pitäisikö välillä palkata jotain tiettyä vaihtoa vaan aina vaan tehdä kaikki kuusi ja iso loppupalkkaPäättämätön

Tunnariakin on menty ulos tekemään muutamaan kertaan. Lautakaan ei auta, nostaa silti muitakin, kun kerran yritin tehdä normaalisti.  Ja taas sain opetuksen ettei tunnaria oteta kuin yksi toisto kerrallaan, homma menee ihan älyttömäksi muuten. Mutta jatkan edelleen pelkkää lautaa, koska idea alkaa kuitenkin olla selvä ja Bondi käyttää nenäänsä, mutta ihan uskomatonta sähläystä. Vois kokeilla nameja edessä seuraavaksi.

Noudossa olen palkkaillut istumista ja välillä lähettänyt, nyt tuntuu pysyvän, jopa pienen hetsaamisen jälkeen pysyi sivulla noutokäskyyn asti, hienoa. ja hypyllä samaa, ei ongelmia.

JÄLKI

Tänään sitten taas jäljellä ja nyt tehtiin toisillemme. Oli aika hankalaa itselle mennä jälkeä jonka suunnasta ei ollut tietoa ja piti luottaa koiraan, siis tohon toohoon blondiin! Aika kivasti välillä, mutta sitten se keskittyminen taas pettää ja alettiin pohtia mahtaako olla motivaatiossa vikaa, kun selvästi Bondi tietää mitä tehdään, osaa mennä oikein, mutta sitten jää taas nostelemaan koipea, kierimään, vähän myyriäkin jahdattiin. Ja sitten taas haettiin jälki ja jatkettiin. Vai onko liian hurjaa touhua, josta sijaistoimintaa, en kyllä siihen oikein usko. Mutta teen nyt viikolla yhden jäljen, josta superpalkka, jospa se alkais pitää tätä hommaa kannattavana.