Sunnuntaina ajettiin Hankoon rallikisoihin, hieman pitkä matka, mutta miten eroaa agikisoihin matkustamisesta, ei mitenkään ja maisemat oli kyllä kauniit.

Perillä heti ilmoittautumaan ja koirat pienelle lenkille, hellettä ei sentään ollut, mutta turhan lämmin kuitenkin Bondille. Sitten tutustumaan ratapiirrokseen ja taas sai ihmetellä, miten hankalaksi moni kokee rataantutustumisen. Kamala voivottelu, kun on niin pitkä ja monta käännöstä ja miten sitä taas pystyy lukemaan samalla kun pitäis keskittyä koiraan. Ehkäpä täytyy sitten vaan todeta, että jotain hyötyä agilityharrastuksesta. Kun on tottunut tutustumaan n. 20 esteen rataan nopeasti tehtävine ohjauskuvioineen, ei suunnilleen saman määrän kylttien opettelu 15 minuutissa ole hankalaa, varsinkin kun rata on piirroksena nähtävissä jo ennen varsinaista tutustumista. Eli ennakkoon pystyy myös kivasti käymään vaikka kaikki tehtävät läpi koiran kanssa ennen radalle menoa.

Nyt oli tuomari vielä erikseen ottanut kelin huomioon ja radat oli todella helpot. Niin helpot, että tuli oikein suorituspaineita, kun ainahan niitä pikkuvirheitä jostain tulee, mutta nyt olisi kuitenkin ollut hyvä mahdollisuus Ansan kanssa täysiin pisteisiin ja Bondinkin kanssa tulokseen, kun käytösruudussakin sai maata seisomisen sijaan. Bondin kohdalla tein sitten kuitenkin sen virheen, että koitin turhan paljon säästää sitä, enkä tehnyt vaikeimpia liikkeitä ennen kehään menoa. Se on alussa aina hiukan pihalla, herää parempaan menoon vasta muutaman kyltin jälkeen ja nyt taisi olla tokana tehtävänä 3 askeleen peruutus ohjaajan vierellä. Ja eihän siitä mitään tullut, koira ei ollut yhtään kuulolla, kun vauhdissa piti vaihtaa eteenpäin liikkuminen pakittamiseen. Typerästi uusin liikkeen kahteen kertaan ja vaikka lopulta sain Bondin tekemään oikeat liikkeet, niin taisin seota askeleiden laskemisessa, jolloin väärin tehdyksi se sitten tietysti oli merkattu. Eli siihen yhteen kylttiin sain hukattua 16 pistettä, hienoa. Noita uusimisia pitäisi harkita hieman paremmin. Muutenkin oli jotenkin takkuista menoa, ei ollut mulla sama hauska koira kuin yleensä, en tiedä vaikuttiko lämpö, vai ulkokenttä, vai mahtoiko kipuilla selkäänsä. Teki kuitenkin liikkeitä oikean suuntaisesti, vaikkakin hitaasti ja kovasti sain vaatia, ihme ettei sen enempää sakotettu äänensävystä. Vaikka toki annoin kiitosta, kun homma sujui. Käytösruudussa sillä oli kuitenkin ihan kivasti pilkettä silmässä ja hieman odotin, että se päättää pistää leikiksi ja heittää jalat kohti taivasta, mutta pysyi sentään oikeassa asennossa. Ja niin ärsyttävän vähän jäätiin siitä tuloksesta, 4 pistettä, en tiedä miksi tää harmittaa enemmän kuin ne aiemmat huonommat pisteet. Ehkäpä, kun tietää, että nyt olisi ollut se rata, mistä olisi pitänyt tulos saada ja koiralla ei ole enää montaa kisaa jäljellä. Ja mitäköhän väliä sillä sitten on, ei yhtään mitään.

ab-normal.jpg

Avoimen luokan rata oli naurettavan helppo. Näistä tulee aina hiukan sellainen olo, että hemmetti mikä laji ja tästäkin sentään valioidutaan nykyisin. Mutta kyllä tämäkin treeniä vaatii ja yhteistyöhalua koiralta. Ansa oli taas kovin kiltin oloinen, vaikkakin hieman rennompi kuin aikoihin. Taistelemaan en sitä kuitenkaan patukalla saanut, joten namipalkalla mennään edelleen näissä touhuissa. Ja koko ajan se on sen oloinen, että ollaan menossa kohti agilityrataa, hieman epäuskoinen, kun matka vaan jatkuu ja jatkuu ja kääntyäkin pitää sinne tänne, eikä vaan esteitä näy. Ja sitten juostaankin jo loppupalkalle. Mikä tietysti on ihan kiva sen mielestä, ainahan pieni välipala maistuu. Nyt tarttis varmaan jotenkin alkaa opettaa sitä, että niillä kylteillä on joku tarkoitus ja niistä saa palkan. Tai sitten se menee näin nätisti just kun se ei tajua mistä on kyse. Pisteet tälläkin kertaa 98/100. Piste lähti yhdestä puutteellisesta kontaktista, Ansa ei pysähtynyt perusasentoon vaan valui ohi ja palasi sitten viereen, toinen lähti sitten lopun pyörähdyksestä, jossa joko oltiin väärässä paikassa kylttiin nähden tai sitten tuomari näki, että koira kosketti kättä, tai sitten tein liian ison liikkeen kädellä, en tiedä varmaksi, kun on hieman vaikeaselkoiset säännöt, mutta eihän se niin hallittu liike ollut kuin pitäisi. Luokkavoitto nyt kuitenkin ja jopa hieman sellainen fiilis, että me voitais vaikka alkaa tykkäämään tästä lajista, nyt on tehty vähän niinku Bondin seurana. Treenin aiheeksi on otettu nyt tosissaan oikealla puolella oleminen ja siinä on jopa tapahtunut edistystä, ehkäpä sinne voittajaankin joskus vielä päästään.

Ansa RT Hanko 25.5.14