Eilen kisaamassa Lempäälässä. Ratoihin olin tällä kertaa melko tyytyväinen, Ansa oli armollisella tuulella tai sitten se hiukan varoi erilaista alustaa. Päätin olla tosi tiukka kontakteista, mutta toimin sitten taas vaihteeksi itse väärin. Tarkoitushan on sanoa käsky kerran ja se tarkoittaa: juokse nopeasti alastulolle ja edes teeskentele pysähtyväsi siihen, mutta eikun minä hoen käskyä koko ajan ja Ansa tulee epävarmaksi ja hitaaksi ja hyppää silti, vaikkei virheitä nyt sen vuoksi tullutkaan. Lisäksi olen jostain ottanut käyttöön uuden "täs" käskyn, ainakin on tosi turkulaista.

Radat oli molemmat juurikin sellaisia kuin tältä tuomarilta olin odottanutkin, melko sujuvia juosta, ilman hirveitä vääriä tyrkkyesteitä. Ekan radan alussa tosin pelkäsin, että saan Ansan hypylle putken sijaan, siihen moni meinaan osui. Mutta hyvin toimi, kun jätti koiran kunnolla vinoon, ja liikkui itse oikeeseen suuntaan. Tuloksena 0, ei siis tullut kieltoakaan keppipyörähdyksestä. Mutta jäätiin kuudenneksi hitaiden kontaktien ja sen muun meille tyypillisen kurvittelun vuoksi.

Toka rata alkoi Ansan osalta poskikosketuksella mattoon ennen tokaa hyppyä, mutta hylly tuli sitten putkelta. Olis vaan tarvinnut vetää koira kauemmas ja lähteä itse liikkeelle, mutta sinnehän se takaisin sujahtaa. Loppurata ihan kivaa meininkiä. Mä sitten tykkään näistä radoista, joissa ei ole turhia pyörityksiä.

Aamuyöllä lähdetäänkin sitten ajelemaan kohti pohjoista, on ilmeisesti tullut jo tavaksi tämä koirien hylkääminen. Tarkoitus olis mennä safaroimaan erilaisilla välineillä ja pulikoida kylpylässä, sääennuste tais kyllä luvata, että sitä pulikointia saa harrastaa ihan ulkonakin. Tällä kertaa koirista erossa oleminen ottaa tiukemmalle kuin viimeksi, hiukan jopa ahdistaa, kun on niin outoa olla ilta kotona ilman otuksia. Varsinkin Kompan jättäminen oli hirmu hankalaa, se on mulle omalla tavallaan tosi tärkeä otus ja muut tietysti näkee siinä vaan sen hankalan puolen. Mutta tän jälkeen en enää sitä jätä, karsin vaikka kesäreissuja, jos tuntuu, ettei Kompsua voi raahata mukana.