Eilen harrastin hyötyliikuntaa, eli kävelin kauppaan ja kirjastoon. Täällä se tietysti tarkoittaa, että aluksi pitää lastata koira ja reppu autoon ja ajaa järkevän etäisyyden päähän palveluista. Kävely 30 km tien vartta ei nimittäin ole mun mielestä enää hyödyllistä, vaan tyhmää. Paitsi tietysti jos oppisi käymään tuolla toisessa suunnassa, sinnehän olisi vaan 10 km eestaas, hmmm. Siihen suuntaan pitäisi tulla kevyenliikenteenväyläkin jossain vaiheessa, ehkä sitten vois harkita auton jättämistä kokonaan näinä päivinä kun ei muuta menoa ole.

Tänään jatkoin samaan malliin ja kävelin tottistreeneihin Kaisalle. Otin tietoisen riskin, Bondin innokkuudesta kun ei aina voi mennä takuuseen, mutta hyvin poitsu jaksoi touhuta vielä kävelyn jälkeenkin. Kotiinpäin olikin sitten hankalampaa tulla, Bondi pysähteli sen näköisenä, että mahtoikohan nyt unohtua jotain oleellisesta, esimerkiksi yks auto tonne Kaisan pihalle. Mutta päästiin sitten sentään joskus kotiinkin. Täytyy varmaan viedä Bondi hierojalle, sillä kuumottaa selässä lapojen väli, en ole ennen ikinä huomannut, että ihan oikeasti voi olla tollanen kuuma kohta koirassa. Tänään yritin nimittäin opaskirja kädessä taas hieroa sitä ja siinä huomasin ihme lämpöeron. Ei se kyllä mitenkään arista sitä, mutta vois kuitenkin varmuuden vuoksi muutenkin tutkia mikä sen kunto tällä hetkellä on. Pystyis ajoissa puuttumaan ongelmiin, jotenkin on jäänyt huono fiilis näiden isojen koirien takapäiden kestävyydestä vanhemmiten.

PK

Treeneissä otettiin liikkeestä istumista ja eteenlähetystä. Istuminen sujuu aika hyvin, sitähän on tokossa tehty jo jonkin aikaa. Hiukan nopeammin Bondi voisi kyllä istahtaa, mutta ei paha näinkään. Eteenlähetys oli uusi juttu, tai ollaanhan me ruutua treenattu, mutta se on kuitenkin aika eri juttu. Koitettiin tehdä suoraan seuraamisesta, mutta eihän se oikein sujunut. Kaisa näytti vielä namipurkkia ennen lähetystä, mutta sitten jouduin pariin kertaan korjaamaan edistävää seuruupaikkaa ja eihän toi otus enää muistanut mitään purkkeja, ihme koikkelehtimista ja etsimistä jo puolessa välissä matkaa. Purkki kuitenkin vihdoin löytyi. Tätä ajattelin tehdä itsekseni seuraavaksi, ensin ihan vaan paikalta. Ja ens viikolla mennään ehkä treenaamaan Tiian ja Ulpun kanssa Haunisiin. Ulpun näkemisestä tuli taas ikävä Ansaa, on niissä kuitenkin jotain samaa (miten olis rotu ja sen myötä meininki?) vaikka ulkoisesti erilaisia ovatkin.