Eilen tehtiin tosi hauska reissu paimennuskisoihin Somerolle. Epäviralliset ranch-kisat vaan, mutta niistä on hyvä aloittaa ja ihan tarpeeksi sai näitäkin jännittää. Lampaat oli samanlaisia kuin Kaisalla, olin hiukan jännittänyt miten mahtaa Ansa pärjätä vieraassa paikassa vierailla otuksilla, mutta ei mitään ongelmaa sen suhteen. Itse kyllä huomasin paimentavani samalla lailla kuin agilitaan, koira vie ja minä vikisenKieli ulkona. Ehkä hiukan tarttis jämäköityä, tuomarikin kommentoi, että koiraa voisi hiukan käskyttää. Tiesin Ansan pitävän liikaa omaa hauskaa, mutta koska halusin pysyä itse rauhallisena, en alkanut komentaa sitä, kun nyt jotenkin saatiin homma toimimaan. Katsotaan sitten ensi kerralla. Mutta ihan mielettömille kierroksille koira saa itsensä, kiihtyi vaan koko ajan. Ei ollakaan ihan noin pitkää pätkää otettu yhteen menoon. Tuloksena kuitenkin 2. sija, ihana tervantuoksuinen puumitali ja ruokasäkki kotiintuomisiksi. Maija ja Kami olivat kolmosia, hieno rata heilläkin, ja meillä kummallakin varmaan ihan voittajafiilis uuden kisalajin tultua avatuksi. Innolla katselin jo ihan oikeitakin kisoja kalenterista, mutta aika vähän niitä näytetään järjestettävän, ainakin täällä alanurkka-Suomessa.

Ja sitten koottuja selityksiä suorituksesta. Aloituksessa piti jättää koira tolpalle ja mennä itse häkille. Ajattelin kutsua Ansa luokseni ja päästää sisälle häkkiin, näin se saisi varmemmin lampaat nätisti ulos, mutta sen mielestä asetelma oli kuten aina treeneissä hakuun lähetyksessä, joten se lähti häkin taakse ja kun en tajunnut pysäyttää, kiersi samalla taas kerran kokonaan, kuten nykyisin treeneissäkin, höh. Kuljetus melko hyvä, lampaat kulkivat ihan itsestään nätisti ja sen huomasi Ansakin, ei niin kamalan tarkasti mukana kulkenut, ehti ilmeisesti napata hiukan aamupalaakin siinä samassaHymy. Sitten ulos portista, ihan hyvin, mutta tietysti unohdin sulkea portin, kuten niin usein ennenkin. Pujottelussa Ansa alkoi hurvitella turhan paljon, tajusin sentään lopuksi pitää sen lampaiden takana, mutta kun itseä jännitti niin unohtui koiran komentelu siinä aluksi. Pujottelun jälkeen lampaat piti saada poispäinajona merkitylle alueelle ja rauhoittaa ne sinne laiduntamaan. Koira kävi sen verran kuumana tässä vaiheessa, ettei meidän nykyisin jo melko hillitystä poispäinajosta meinannut tulla mitään, mutta kyllä ne sitten onneksi pysähtyivät oikeaan paikkaan, kiltit lampaat meillä. Sen jälkeen koiran piti ajaa lampaat suppilosta ja itse ei saanut edetä ennen kuin olivat suppilosta ulkona. Ansalta oli jarru hukassa tässä kohtaa pahiten, pienistä siirtymisistä ei toivoakaan, kolme saatiin sisään, yksi meni ohi. Siitä sitten takaisin pihatarhaan ja häkitys melko kivasti, Ansakin taas paremmin kuulolla. Ja loppuun ilmeisen täydellinen häkistä ulosajo, koska siitä tuli täydet pisteet. Muista jutuista niitä sitten enemmän tai vähemmän häipyikin, lopputulos 75/100.

Mulla toi video tökkii jonkin verran, katsotaan jos sen ehtis uudelleen ladata joskus, nyt täytyy lähteä Bondin kanssa lääkäriin jännittämään mitäs sieltä selästä siten löytyykään.