Koiria ei paljon ole tarvinnut katsella liikkeessä näillä keleillä. Ansa makaa autossa, aina valmiina lähtöön, Bondille suosittelen välillä varjoon siirtymistä tai ainakin kyljen kääntämistä, epäilyttää välillä sen oma arvostelukyky ja Kompaa en löytänyt mistään. Sillä on tapana vetäytyä johonkin kuusen alle päiväunille ja nyt se on ilmeisesti vaihtanut taas paikkaa kun ei vanhoissa paikoissa ollut. Pitäis varmaan opettaa Ansa hakemaan sitä. Kyllä ne lenkille silti suostuvat lähtemään, mutta kun itseäkin laiskottaa ja ahistaa.

Maanantaina käytiin sentään Ansan kanssa pokkaamassa Auran Nuuskujen agilitymestaruus. Hiukan teki mieli Bondikin ilmoittaa, mutta jos nyt olis järkevä edes tässä asiassa, sillä on selkä rikki ja lihakset häipynyt ja vaikka se omasta mielestään olisi ihan kykenevä hommiin, ei se myöskään yhtään kärsi siitä ettei se pääse. Kompa koitti taas käyttäytyä fiksusti ja onnistuikin hetkittäin. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että se pystyy olemaan melko rauhallisesti auton vieressä, helle varmaan auttaa tässäkin asiassa.

Helle myös saa ihanat hevosmuurahaiset liikekannalle, joka kesäinen taistelu on aloitettu. Kiva vaan lähteä reissuun, kun tietää, että jos myrkkyä ei ole ollut riittävästi, talo on vallattu. No, onneksi ne on vain muurahaisia, hämähäkit mä olisin julistanut voittajiksi jo monta vuotta sitten. Murkut häipyy jossain vaiheessa, eivätkä maineestaan huolimatta jää seiniä syömään.

Olen koittanut ohentaa Bondin turkkia, mutta sitä on vaan aina ihan mahdottoman paljon. Ja välillä saan sätkyn, kun sieltä löytyy keltaisia läikkiä, hot spotin alkuja mukamas, vaikkei sillä ole onneksi ollut taipumusta siihen. Ja sitten muistan, että nehän onkin sitä uutta ötökkätorjunta-ainetta, josta jää värjäytymiä vaaleaan karvaan. tuoksuu kyllä ihanan tervaiselta ja torjuu ainakin hyttysiä, en sitten niistä punkeista tiedä, ei ainakaan vielä ole löytynyt.