Me oltiin hyvässä vedossa tänä vuonna agirodussa, toivottavasti sama meno jatkuu tulevissakin kisoissa. Paljon hyvää oli huonosti päättyneissäkin radoissa ja sellaista ihan kamalaa rimanalitus rataa ei ollenkaan.

Perjantai alkoi lähes helteisissä merkeissä ja ekalle radalla päästiin kuivin jaloin. Hyppyrata, melko kimurantti meille, mutta ennakkoluuloistani huolimatta päästiin pitkälle. Tarkoitus oli valssata ennen pituutta ja ehtiä pakkovalssiin putken jälkeiselle hypylle, mutta enhän mä mitenkään ehtinyt, eikä älli riittänyt pitämään rintamasuuntaan hyppyyn, siitä hyl. Mikä olisi kyllä saattanut tulla suoran putken jälkeenkin, en tiedä olisiko mikään putkijarru riittänyt kääntämään Ansaa, tai sitten en vaan edes yrittänyt.

hyppyrata

Sitten alkoi ukkonen kierrellä ympärillä ja vettäkin tuli ihan riittävästi, jotta kenttä oli nopeasti melko kamalassa kunnossa. Ihmeen vähän se kuitenkaan menoa haittasi, lähinnä kontakteilla kuulin ylimääräistä liukastelua, virhe johtui lähinnä Ansan "minä itte" -asenteesta jo lähdössä. Liukkaudesta taas saattoi oikeesti johtua pituuden palikan kaatuminen, kyllä kai se alusta jonkun verran vaikuttaa ponnistukseen. 10 ja 28. sija 95 koirakon kisassa.

agirata D

Lauantaina ei enää satanut ja aamulla oli oikein sopiva pilvinen kisakeli. Vuorossa avo-SM karsintarata, tai oikeastaan ihan tavallinen agirata, en mä sen enempää sitä ajatellut. Rata oli oikein mukava, vaikka oli siinäkin turhan lähellä vääriä esteitä. Onnistuin kuitenkin pitämään koiran oikealla reitillä ja kovalla kurilla Ansa teki kontaktitkin, tuloksena 0 ja sijoitus 13. 148 koirakon kisassa.

avo-SM karsinta

Finaaliin olikin sitten tehty aikast hankala rata, mutta me selvittiin siitä yllättävän kivasti yhdellä kiellolla, ylimääräisellä loikalla ja tais sieltä tulla ainakin okserin rima alas. Mutta olin tosi tyytyväinen meidän suoritukseen, vaikkei se mistään tuloslistoista näykään.

Iltapäivällä alkoi aurinkokin paistaa ja viimeinen rata saatiin juosta vähän turhankin kirkkaassa ilta-auringossa. Aikataulu oli jonkun verran valunut ja tuomari teki melko nopean radan, ihana päätös viralliselle kisarupeamalle. Ansa oli tainnut vaihtaa vapaalle jo hieman aikaisemmin, siihen malliin se oli kuuro mun vienoille kontaktipyynnöille. Ajattelin ennen rataa, että onkohan se koviin väsynyt, mutta enpä usko, ton loppusuoran jälkeen. Ei meinaa paljon tarvinnut koiraa kannustaa etenemään! Tältä radalta kerättiin yksi rima ja kontaktivirheet molemmilta alastuloilta eli 15 ja sija 57. koirakoita 124 kpl.

F-rata

Tässä virallinen kisaraportti, muuhun agirotumeininkiin ja sunnuntain epäviralliseen, mutta ei mitenkään vähemmän tärkeään osaan palaan myöhemmin, ehkä, jos muistan.