Meni sitten sähköt kämpästä viime yönä, juuri ajattelin laittaa kirjan pois ja sammuttaa valon, mutta ei sitten tarvinnutkaan. Hiukan oli pimeä olo, taskulamputkin kaikki alakerrassa. Ja siinä sitten kun hetken odotin, yleensä ei kauan ole poissa, niin alkoi pikku hiljaa pohtia, mitä kaikkea se sähkö tekeekään. Varsinkin kun ulkona on viistoista astetta pakkasta ja talossa sähkölämmitys, hienoa. Ja vesijohto jäätyy ilman lämmitysvastusta ja koirahuoneessakin oli jo valmiikksi vilpoista, kun en ollut takkaan eilen laittanut tulta. Vettäkään ei tietenkään tule ja mitäs siellä jääkaapissa olikaan. Eihän siinä sitten enää uni tullut vaikka muuta ei olisi voinut tehdä. Hetken harkitsin sitä takkatulta, mutta ei tosiaankaan tehnyt mieli lähteä lämpimän peiton alta koiria häiritsemään. Itseasiassa puutkin olis ollut loppu, tänään huomasin, kun taas harkitsin sitä tulen laittoa. Ehkä huomenna sais haettua lisää vajasta.Mutta 4 tuntia oltiin ilman lämmitystä, aamulla 14 astetta alhaalla, kun ilmalämpöpumppu ei käynnisty uudestaan itsestään ja taisi se uni kuitenkin jossain vaiheessa tulla. Näistä kiinteistöhoitoasioista kun ei tarttis huolehtia niin tämä omakotiasuminen olis ihan vallan loistavaa.

Joulun kunniaksi tarttis varmaan tutustuttaa Kompa peseytymisen ihmeelliseen maailmaan, se haisee ihan järkyttävältä. En tiedä onko Ansa kierittänyt sitä päivällä pissalammikoissa vai onko se vaan uusi kiva harrastus, ihan kamalassa kunnossa likka kuitenkin oli kun kotiin tulin. Nyt haisee tietty omatkin vaatteet, kun sitä on sylissä pidellyt, kiva. Huomenna varmaan ehditään suihkuun ja mitäköhän siitäkin tulee...

Autoilu sujuu nyt hienosti - kun mennään Toyolla. Ilmeisesti Kompasta on ihan jees olla lähellä toisia koiria vaikka joutuukin turvavöihin. Paku/häkki -yhdistelmä taas on ihan sieltä jostain, täytyy se karjuminen varmaan siten tulkita. No joo, kyllä mäkin Toyossa ennemmin matkaan kuin Opelissa, mutta kun se nyt kuitenkin tulee olemaan se meidän pitkänmatkan kulkupeli, olis syytä vaan tottua.