Kompaa voi varmaan verrata tulivuoreen. Useamman rauhallisen kuukauden jälkeen levottomuus on kasvamassa, kukahan tietäisi, milloin tulee purkaus?

Mehän käytiinkin jo tosi pitkällä normaalissa koiranelämässä, viimeinen arkiongelma poistui kun se aamulenkilläkin alkoi käydä tarpeillaan remmissä siinä missä toisetkin, joten noin kuukauteen se ei vaatinut mitään erityishuomiota, lääkkeenannon lisäksi. Sitten aamupissat lenkillä taas katosivat, välillä aamuisin hiukan melutaankin, johtuen ehkä iltapissojenkin unohtamisesta, kun pitää kytätä toisia koiria, käpyjä tai muuten vaan jäädään tuijottamaan mitä milloinkin. Ja ikävintä taitaa juuri ollakin toi "jäätyminen", se vaan seisoo, ihan kuin ei oikein tietäisi mitä oli tekemässä. Kuuntelee kylläkin ja pää liikkuu, etten usko ton olevan mikään kohtaus. Liikkumisessa ei muuten ole edelleenkään mitään ongelmaa. Ja toi seis-tilanne voi johtua myös mun painostuksesta, kun yritän saada sitä metsään asioilleen. Muistaakseni se kyllä palaa pihalle turhankin liukkaasti, jos saa tilaisuuden. Ehkäpä siis näen tässä kohtaa turhaan mörköjä.

Olen ihmetellyt miten kauan voi koira pidättää, kun ei Kompa sisälle kuitenkaan kovin usein pissaile, vaikka olen melko varma ettei se aamulla tai illalla ole tehnyt muuta kuin metsästellyt käpyjä ja itikoita. Tänään lenkillä tajusin, että se luultavasti juo tosi vähän, vaikka usein vesikipolla käykin. Pissa on kamalan tummaa ja haisee väkevälle ja kun tarkkailee sen juomatyyliä, niin eihän se raukka ole varmaan saanut pitkään aikaan tarpeeksi nestettä. Lisään nyt reilusti ruokakuppiin vettä, saattaisi olla hyvä vaihtaa kuivaruokakin johonkin muuhun, mutta mä olen siinä asiassa kovin huono. Jos edes turvottaisi sapuskan, olishan sekin pieni apu.