TOKO

Tänään kiukulla perusasennon kimppuun, kun se on ihan hukassa Bondilta. Aloin muistella onko se koskaan ollut kunnossa, mutta ihan varmasti pari vuotta sitten homma toimi. Nyt jättää jatkuvasti käännöksen vajaaksi eli takamus jää melkein 45 astetta ulos. Korjaa kyllä itsenäisesti heti kun palkkaa ei tule, mutta nyt en ollenkaan enää salli paikkauksia. Kerralla oikeaan paikkaan tai ei tipu makkaraa. Tästä taas seuraa ettei se viitsi yrittääkään, plääh. Hiukan nyt alan epäillä, että tähän on johtanut rally-tokoilu, kun siinä saa koko ajan ohjata ja tietysti tämä mahdollisuus tulee käytettyä. Ja se varmasti heikentää omatoimisuutta koiran tekemisessä. Täytyy nyt varmaan aloittaa koko juttu alusta, mutta sitten tulee mieleen pitäisikö samalla vaihtaa koira kiertämään selän takaa sivulle, kun se kuitenkin on isolle koiralle helpompi tapa tulla oikeaan paikkaan. Mutta kuinka monta toistoa mahtaa vaatia ennenkuin siitä tulee vallitseva tapa, voi hyvänen aika. Ja tästä otetaan sitten taas oppia oikein kunnolla. Pennun kanssa ajattelin muuten kokeilla pelkän paikan vahvistamista, ilman mitään kädellä ohjailuja. Saattaa kestää hiukan kauemmin, mutta olettaisin, että tulisi varmemmaksi. Muistaakseni myös Ansa on jo aika pitkälle opetettu samoin, ja sillä on kyllä ihan kiva asento, muistaakseni. Miten senkin on jo voinut unohtaa?

Sitten otin luoksetulon pysäytystä. Ajattelin, että ennakointia välttääkseni en ota varsinaisesti luoksetulon yhteydessä. Ansan kanssa tämä on helppoa, lähettää vaan sen kiertämään jonkun puun tms ja pysäyttää, mutta eihän tämä blondi mihinkään irtoa. Kun sen saa jotenkin lähetettyä kohti puuta se pysähtyy hakemaan jotain puun juurelta. Tai sitten se juoksee puun luo ja kääntyy ja pysähtyy, täähän oli tää ruutu juttu, eikö vaan??? Joten päädyin ottaamaan luoksetulon, josta pysäytin ja luotan nyt siihen ettei toi otus kerta kaikkiaan ole niin älykäs että se oppisi ennakoimaan.

Sitten vielä noutoa ja erityishuomio varastamiseen. Jätän nyt "odota" sanan pois, pelkkä "valmis", heitto ja sitten käsky. Homma ihan selvä kun pari kertaa palkkasi istumisesta heiton jälkeen ja jopa lähti kolmannella käskystä noutoon, yleensä se on joko tai, mennään lennosta tai sitten ei ollenkaan, kun kerran kiellettiin. Ansan kanssa touhuamisen johdosta olen ilmeisesti saanut karsittua "ei" sanan kokonaan pois tokosanastosta, auttaa Bondiakin ainakin tässä noudossa. Nyt jatkan palkkaamista vaihtelevasti myös istumisesta ja sitten pitäisi alkaa myös virettä nostaa, koska ei se koskaan noin rauhallinen kokeessa ole. Ja sitten keulii taas kunnolla, tulee 10 ja 0 vuorotellen riippuen siitä missä asennossa herran korvat on käskyn kohdalla.