Kompan lievään häiriökäyttäytymiseen näyttää suurin syy olevan mun kykenemättömyys tarjota sille tarpeeksi toimintaa. Tämän totesin nyt kun kolme aamua on nukuttu pidempään ja aamutoimien jälkeen on peti kutsunut vielä uudestaankin.

Perjantaina Noora oli Entti-veljen kanssa kyläilemässä. Muutama tunti metsässä rämpimistä, uimista ja sosiaalista kanssakäymistä tuotti tuloksena, onnellisten koirien lisäksi, aamuun tunnin pidemmän unen. Väsyessään Kompasta kuoriutuu tosinarttu, Entti ei olisi saanut loppuillasta tehdä yhtään mitään, ärsyttävä broidi, vaikka aiemmin on ihan sopuisasti juoksenneltu. Ansa oli aika ihastunut tähän komeaan nuoreen mieheen: No moi söpöläinen, räps, räps, käyks sä usein täälläNauru, noo, älä nyt karkuun juokse, en mä pure - ainakaan hetiKieli ulkona.

Lauantaina ajelin Saloon kisoihin ja jätin Kompan matkan varrella Erjalle hoitoon. Ansalle 10 agiradalta (rima ja ehkä joku kontakti), ihan ok menoa, mutta liikaa käytetään aikaa. Hypäriltä hyl, meni normaaliksi sähläämiseksi kun ohjaus ei pysynyt koiran edellä. Ei kovin hankalia ratoja tällä kertaa, tai sitten mun suhtautuminen on huimasti muuttunut. Paimiosta sain mukaani väsytetyn teinin, joka näköjään tykkää jalkapallon pelaamisesta, harmi kun ei itseä kauheesti kiinnosta pallon kanssa temppuilu. Ja aamuun tuli taas puoli tuntia lisäunta, sen perjantaina hankitun tunnin päälle, jee! Ja taas jatkettiin unia lenkin ja aamupalan jälkeen melkein yhdeksään asti, vau.

Eilen lähdin sitten Bondin kanssa Helsinkiin ekoihin AVO-luokan rallykisoihin ja tytöt jäivät tarhaan naapureita häiritsemään. Bondin tekemisessä näkyy treenin puute, eikä perjantain pitkä lenkki yhdistettynä lauantain auton vieressä odotteluun (koira ihan jumissa, hyvä minäOtsan rypistys) ainakaan auttanut asiaa, ihan järkyttävän huonoa yhteistyötä. Mutta koska kyseessä on rally-toko, saatiin hyväksytty tulos, 80/100, ja sitten vaan odotellaan seuraavia kisoja. Ja luetaan säännöt taas kerran, luulin nimittäin että meidät hylättiin heti alussa, kun Bondi päätti heti lähdöstä ampaista mun sivulta ekalle kyltille (ja me ei olla otettu merkkiä tai ruutua tai edes kosketusalustaa pitkään aikaan) kaataen sen siinä tohinassa. Mutta siis kaatuneesta kyltistä saa vaan -3, ei hyllyä. Kotona odotti kaksi hörökorva nappisilmää tarhassa, näyttävät hauskan samanlaisilta nykyisin, silloin kun Kompa sattuu olemaan hetken paikallaan. Ilmeisesti oli ollut antoisa päivä, naapureiden mielipidettä en käynyt kysymässä. Ja tänään sain nukkua ekaa kertaa ties kuinka pitkään aikaan kellonsoittoon asti unia nähden! Tätä ihanuutta muistelen vielä pitkään kun taas alkuviikosta en millään ehdi järjestämään teinille tarpeeksi ohjelmaa.