Piti oikein kaivaa kalenteri esiin, jotta muistaisi kaiken tekemänsä, mutta jotkut asiat tietää ilman lunttaamistakin: kuusi agilitystarttia ollaan taas käyty hyllyttämässä. Koira on loistava, mutta mä olen ihan surkea, eikä se siitä miksikään taida muuttua, menee laji vaihtoon seuraavaksi.

Kattoremonttikin tuli elettyä yli. Pari päivää piti mennä, meni viisi. Kaksi iltaa metelöintiä kuunneltuamme totesin etteivät koirat B ja K tarvitse erityisjärjestelyitä enää seuraaviksi päiviksi, mutta A ei oikein työn äänistä tykännyt, vai oisko kuitenkin enemmän haitanneet ne vieraat äijät nurkissa hiippailemassa. Onneksi on ollut vielä lämmintä, niin voi koiraa hyvin pitää päivän autossakin.

Kompa aloitti juoksun ja yllättävän hyvin on mennyt tällä kertaa. Yhtään yötä ei ole vielä valvottu ja kutsuttu sulhoja. Parhaita päiviä pitäisi juuri alkaa olemaan, saas nähä milloin rauha loppuu.

Bondin kanssa käytiin kokeilemassa rally-tokon voittajaluokkaa Veikkolassa. Oikein SM-kisat olivat ja hyvät mahkut oli meilläkin päästä finaaliin, mutta ohjaaja mokasi, miten yllättävää. Kuusi parasta voittaja- ja mestariluokista pääsivät finaaliradalle, me oltiin 7. Kyllä harmittaa. Paitsi, että alkuviikolla olin vielä peruuttamassa koko osallistumisen, koska treenaaminen on ollut hyvin vähäistä ja yllättävän hankalaa oli saada vanha tokokoira kulkemaan oikealla puolella. Siihen nähden suoriuduimme loistavasti, 89 pistettä eli reippaasti hyväksytty tulos. Tuomari oli kylläkin aika kiltti, VOI-luokassa ei pitäisi enää saada noin paljon käyttää apuja. Meiltä lähti pisteitä vaan spiraalin kontrollin puutteesta ja houkutuksella, kun tyhmä ohjaaja jännitti kyseistä liikettä taas ihan liikaa ja kiersi tötsät väärin. Bondi todella ylitti odotukseni, se on siitä hauska koira, että toimii kisoissa paremmin kuin treeneissä. Ja se saa aina hymyn katsojien huulille, ihana papparainen. Muhun iski hiukan myös tokokärpänen, voishan Bondille koittaa vielä sen TK2 hakea. Ja jos vaikka sinne VOI-luokkaankin vielä joskus uskaltautuis, jos vaan koiran terveys antaa myöten.

Bondi RT Veikkola 18.11.12